IT-Guide på konferens i Nederländerna

IT-Guide kom precis hem från en spännande och inspirerande resa till Einhoven/Nederländerna. Organisationen “Oneworld Citizen” bjöd in ca 100 ungdomar från hela världen till “Dialogue for Inklusion Conferense” för att tillsammans diskutera nya möjligheter till bättre integration av nyanlända ungdomar samt hur man kan förebygga migrationen.

Under tre intensiva workshop dagar har 10 deltagare från IT-Guide (som var den svenska delegationen) haft chansen att bidra med sina erfarenheter, synpunkter och drömmer om en bättre inkludering av nyanlända. Resultaten sprids nu vidare till en konferens i Slowenien i slutet av september. Under resan har IT-Guiderna gjort en del inspelningar och intervjuer och kommer nu sprida det som vi har lärt oss till våra partners och ungdomar. Viktigaste insikt var: Yes, we can! Vi behöver vara aktiva och visa engagemang för att kunna ändra vår livssituation. Det ligger i våra händer. To be continued…[/fusion_text][/one_half]

[/fullwidth]