Våra IT-Guider är nyanlända ungdomar som lär ut IT-kunskap till seniorer. De äldre lär sig att hantera sina mobiltelefoner och verktyg som mail, Facebook och banktjänster medan ungdomarna lär sig mer om den svenska kulturen och får utveckla språket. 

Vår internetkaféer ökar seniorernas digitala inkludering i samhället. Ungdomarna utvecklar sin svenska och växer som människor med sin uppgift. Och sist men inte minst sker ett mänskligt möte mellan två personer från två olika världar, win-win!

Vill du ta en liten promenad med en av våra fina IT-Guider? Häng med!

Det finns fler videos på våran Youtube kanal Följ oss på Youtube

”Mitt namn är Bismillah Zahedi och bor i Karlskoga, ursprungligen är jag från Afghanistan. Jag kom till Sverige för fem år sen. Jag är en av de fem pristagare som fick ta emot priset Ungt kurage år 2016 för mitt civilkurage!
Det som jag har lärt mig vill jag dela med mig av till andra ungdomar. Jag vill att andra också ska kunna mer, bli motiverade och modiga, vara engagerad i saker och ting. ” Vi behöver lyfta fram förebilder som har hittat vägar in i det svenska samhället och gjort gott för andra människor”.

Det finns fler videos på våran Youtube kanal Följ oss på Youtube