Lär dig mer om internet och datorer i Motala – kostnadsfritt!

Till oss IT-guider i Motala kan du komma för att få hjälp med att komma igång med dator, surfplatta och mobil på kostnadsfria internetkaféer. Internetbanken, facebook, skapa mailadress, säkerhet. Vi introducerar dig gärna till det mesta i den digitala världen.

Välkommen till oss – oavsett vad du behöver hjälp med!

Glada IT-guider i Motala håller i dator och smartphone
Tipsa vännerna
Ladda ner affisch

“Äntligen har jag förstått hur jag använder min iPad”
Bertil 64 – Motala

Hela IT-guide-teamet i Motala

Alla är vinnare

IT-guide är en satsning för att öka den digitala delaktigheten men också ett integrationsprojekt. Vi IT-guider är kunniga ungdomar med många olika bakgrunder. Gemensamt för oss alla är att vi gillar att hjälpa till och är bra på IT. Vi vill bli bättre på att prata svenska och är nyfikna på att lära oss mer om Motala, Östergötland och Sverige.

Möten mellan generationer

80% av våra besökare är seniorer och det tycker vi är jätteroligt! De flesta seniorer är nyfikna, men många behöver lite hjälp för att komma igång. Och det är det vi är bäst på. Vår inställning är att ingen är för gammal för att lära sig. Du är varmt välkommen oavsett om du är 25, 67 eller 99!

IT-guider hjälper seniorer på Motala Bibliotek


I samarbete med Motala Kommun och Länstyrelsen Östergötland

IT-guide i Motala drivs av den ideella föreningen Enter Sweden tillsammans med Motala Kommun. Vi håller till på biblioteket. IT-guiderna går till vardags på Carlsunds Utbildningscentrum och Platenskolan. För Motala är både digital delaktighet och integration prioriterade områden. Från Länsstyrelsen Östergötland har vi fått medel för att driva IT-guide under 2016 och 2017.  Därför kan vi erbjuda kostnadsfria internetkaféer för alla besökare.

Kontakta IT-guide i Motala

Har du frågor? Kontakta oss på info@it-guide.se

Teamledare Motala

motala@it-guide.se