http://villbli.it-guide.se/

Nu söker vi flera ungdomar till IT-Guide Trollhättan och Östersund


IT-Guide är en satsning som ger ungdomar möjlighet att lära ut internet och datakunskap till seniorer på Internetkafé. Vi startade verksamheten 2010 och finns nu i 8 kommuner. 2018 startade vi i Trollhättan och Östersund, och söker nu fler ungdomar till uppdraget i dessa kommuner.

Vad innebär uppdraget?

Du ingår ett team och kommer jobba på träffpunkter för seniorer och på bibliotek. Våra besökare kommer för att lära sig olika e-tjänster t.ex. internetbanken, köpa biljetter och e-tjänster. De har också frågor om telefoner, surfplattor och datorer.

Vad vi erbjuder dig?

Vi erbjuder ett intressant och lärorikt uppdrag, där du får möjlighet att utveckla dig själv, lära dig mer om att arbeta i team och det svenska samhället. Vi kan också ge möjlighet till nya uppdrag. Du kommer också få 4-dagars utbildning som introduktion innan du börjar uppdraget som IT-Guide. Utbildningen i Östersund äger rum mellan 14-17 juni. Vi återkommer med datum för utbildningen i Trollhättan!

Din profil

Det är viktigt att du tycker om att möta nya människor, kunna ta egna initiativ, är kreativ och har förmågan att lära ut. Du har goda kunskaper om internet. Du är mellan 16-20 år studerar på Språkintroduktionsprogrammet på gymnasiet eller har studerat där tidigare.

Välkommen med din ansökan!Ansök här

Följ oss på sociala medier

 Facebook Posts