Nu satsar vi på att utbilda fler nyanlända i Kulturhuset i Kronogården i Trollhättan.
– I somras prövade vi en ny utbildningsmetod för att möta efterfrågan som finns hos många besökare på biblioteket, berättar Gunilla Lundberg grundare av IT-Guide. Tillsammans med personalen på Kulturhuset som tar emot många som behöver hjälp med digitala tjänster hjälps vi åt att “sälja” biljetter till Tema-träffarna. På varje träff utgår vi från besökarnas frågor och att de får den hjälp de behöver, samtidigt som vi passar på att berättar om andra e-tjänster.
Det skulle inte vara möjligt att genomföra satsningen utan våra fantastiska IT-Guider. De har sedan hösten 2018 utbildat seniorer på Stadsbiblioteket i Trollhättan och fått värdefull kunskap om hur man kan lära ut it-kunskap. Nu antar de utmaningen att lära en ny grupp som har ett stort behov. Vad behövs för att klara uppdrag? Tålamod är det viktigaste!