IT-Guide arbetar för att fler nyanlända ungdomar ska etableras i samhället genom möte med äldre på Internetkafé. Vi vill öka delaktigheten i samhället för båda unga och äldre. Detta sker genom att vi utbildar ungdomar till IT-Guider och som sedan finns på olika platser och lär ut IT-kunskap till äldre. Detta sker efter skoltid på t ex lördagar och eftermiddagar. Ungdomarna får på detta sätt lära sig bättre svenska, mer om den svenska kulturen och arbetslivet. Sedan starten 2010 har många tusen människor fått ny kunskap och nätverk genom vårt arbete. Vi söker nu dig som vill vara med och bidra till ett samhälle där alla deltar på samma villkor och känner tillit till varandra. IT-Guide drivs av den ideella föreningen Enter Sweden.

Profilen vi söker
Du ska ha ett stort intresse för samhällsutveckling i allmänhet och integrationsfrågor i synnerhet. Du älskar att jobba med människor, har god social kompetens, är självständig och initiativrik.

Det är även värdefullt om du har goda kunskaper i engelska samt mycket goda kunskaper i svenska språket. Du har eller studerar inom projektledning, kommunikation, marknadsföring, PR eller liknade.

Krav:
Inskriven på universitet eller annan utbildning och att du får någon form av ersättning t.ex. CSN

Exempel på dina arbetsuppgifter:

  • Marknadsföring av våra Internetkaféer
  • Kommunikation i sociala medier, hemsida och nyhetsbrev
  • Delta i planeringen av olika träffar och kurser
  • Assistera i olika projekt som pågår

När, var och hur länge?
Heltid eller deltid under vårterminen. De exakta datumen för praktikperioden kan diskuteras. Praktiken har sitt säte i centrala Örebro men resor kan förekomma till olika samarbetskommuner runt om i Sverige.

Vad innebär praktiken?
Vi erbjuder en meningsfull praktikplats med kunniga kollegor som stöd. Du kommer få möjlighet att arbeta med flera av vår tids viktigaste frågor. Under praktikperioden kommer du att få en mycket god insyn i integrationsarbete på gräsrotsnivå och en större inblick i verksamhetsutveckling och integrationsfrågor. Praktiken ska genomföras inom ramen för din utbildning.

Ansökan
Skicka CV och personligt brev till personal@it-guide.se senast söndagen den 4 november.
Ange ”Praktikant våren 2019” i ämnesraden och på ansökan.

I din ansökan vill vi att du inkluderar:
Vilken utbildning du läser samt syftet med din praktikperiod
Om praktiken ska ske i anknytning till något skolarbete/projekt
Varför du vill praktisera hos just oss

Vi ser fram emot din ansökan. Ansökningar behandlas löpande.
Vid frågor kontakta: gunilla.lundberg@it-guide.se, 076-2495801

Välkommen med din ansökan!