I höst startar vi i två nya kommer tack vare stöd från Länsstyrelserna i Västra Götaland och Dalarna.

–Det är mycket glädjande att vi nu startar i fler kommuner. Vi har en kö av ungdomar runt om i Sverige som drömmer om att få uppdraget som IT-Guide, berättar Morteza Akbari, koordinator hos IT-Guide. Vi har kontakt med skolor och vi har gjort ett omsorgsfullt arbete med att rekrytera de ungdomar som passar bäst för uppdraget.

Under två helger i september har totalt 22 ungdomar fått utbildning av några av våra utbildningsledare Nabil, Shaymaa, Jwana och Bismillah.

–Det är alltid lika roligt att se hur snabbt ungdomarna utvecklas under utbildningen. Första dagen är de alltid lite tysta och osäkra, men redan tre dagen har det blivit ett team och vill göra sitt bästa för att utvecklas, berättar Jwana Jaafar, teamledare i Karlskoga, och som har varit utbildningsledare i två år. Att få möjligheten att vara utbildningsledare för nya ungdomar är jätteroligt. Jag lär mig nytt vid varje utbildning.